Kastély Magazin Magazin Programok Zalacsányban és környékén

Programok Zalacsányban és környékén

Ha csak két-három napra érkezünk pihenni egy wellness-szállóba, akár el sem kell hagynunk a wellnessrészleget, hiszen ott is épp elegendő programot találunk, talán ki sem tudunk próbálni mindent.

Azonban, ha egy hetet vagy akár még többet töltünk itt, egy idő után biztosan elunjuk a passzív időtöltést, és valami aktív kikapcsolódásra vágyunk. A zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszállóban üdülve nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy értékesen tölthessük el a szabadidőnket.

Kirándulás és horgászatA hotel a kis Zala megyei település, Zalacsány határában található; akár itt is találunk programokat, például elmehetünk sétálni a helyi horgásztó környékére, ahol piknikezhetünk, a család férfi tagjai pedig horgászhatnak. Ha elmegyünk a közeli, zalaszentlászlói Szentmihálypusztára, ott lovas kocsikázhatunk is. Zalaegerszegen sétálhatunk a Csácsi Arborétumban, a hatalmas fák alatt.

A Kis-Balaton környékét is érdemes felfedeznünk. A tó mindössze 25 kilométernyire fekszik a hoteltől, és változatos vízi- és madárvilágával maradandó élményt nyújt. Természetesen itt is lehet horgászni és sétálni; végigjárhatjuk például a Kányavári-sziget tanösvényét, amely csupán 3 kilométer hosszú, így az idősebbek és a gyerekek is biztosan bírni fogják. Ha nem halakat szeretnénk nézni, hanem inkább bivalyokat, látogassunk el a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol megcsodálhatjuk a hatalmas őshonos állatokat, de láthatjuk a bivalytartás hagyományos eszközeit is.

Megelevenedő középkorA váráról híres Sümeg szintén nincs messze, 25 kilométerre található ez is, így nem kell sokat utaznunk egy kis középkori hangulatért. A vár felfedezése mellett a várjátékok és a bajvívás-bemutatók jóvoltából megismerkedhetünk az akkori szokásokkal is. A napot egy középkori vacsorával zárhatjuk: visszautazhatunk abba a korba, amikor a kés és a villa helyett a hagyományos evőeszköz a kéz volt.

Múzeumok a környékenHa érdekelnek más földrészek kultúrái, érdemes ellátogatnunk a Zalacsánytól 20 kilométerre található Balatonedericsre, ugyanis itt található az Afrika-vadász Nagy Endre alapította Afrika Múzeum, ahol rengeteg érdekességet megtudhatunk a fekete kontinensről. A 15 kilométerre fekvő Balatonszentgyörgyön a Csillagvár, a Festeticsek egykori vadászvára áll, amelyben jelenleg egy panoptikum működik, amely bemutatja az akkori főurak mindennapjait. Zalaegerszegen hazánk első regionális szabadtéri néprajzi múzeumába látogathatunk el, Keszthelyen pedig a Babamúzeum, a Kínzómúzeum, a Georgikon Majormúzeum és a Festetics-kastély vár.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy konyhánkban a speciális ételek ugyan a legnagyobb gondossággal, de nem elkülönítve kerülnek elkészítésre. Így hivatalosan allergéntől mentes (pl. teljes tej és gluténmentes) ételeket nem tudunk biztosítani.
Egyéb részletek kapcsán forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok