Kastély Magazin Magazin Gasztronómiai élményvilág a Batthyány Kastélyszálló évszázados falai között

Gasztronómiai élményvilág a Batthyány Kastélyszálló évszázados falai között

A mai Batthyány Kastélyszálló alapjai a késői gótika stílusában épültek meg 1490-ben. Az épület magán hordozza az évszázadok emlékeit és az 1800-as évek közepe táján került a mai nevét is adó Batthyány-család birtokába, akik nem csak felújították, de ki is bővítették, ekkor már barokk stílusban.

Végső formáját, melyet ma is megtekinthetünk, 1913-ban nyert el: Zala megye főispánja, Batthyány Pál és a felesége, Inkei Karolina grófnő építtették újjá.

Gasztronómiai időutazás

Az épület falai magukba szívták az évszázados történelmet, az épületet pedig a teljes lepusztulástól az 1997-ben megkezdett felújítás mentette meg. A 2000-re teljes mértékben felújított kastély a legmodernebb igényeknek is képes eleget tenni. A kastélyszálló beltéri éttermeiben a falak, a berendezés, a hangulat egyaránt a régi korok nemeseinek fantasztikus életét idézi, míg a teraszon elhelyezett asztalokat a 300 éves őspark öleli körül, mely maga a megtestesült történelem.

Ráadásul nem csak a fantasztikus környezet varázsolja el érzékszerveinket, de házias ételek és ételkülönlegességek is segítik egyedi időutazásunkat, amit az ízletes borválogatások tesznek teljessé. A kastélyszálló konyhafőnöke hazánk egyik legjobb séfje, hírneve a garancia a finom és a szemnek is laktató fogásokra. Az éttermek kínálatában a bőséges svédasztal mellett a világ minden tájának ízei felsorakoznak az étlapon. A klasszikus magyar konyha és a távoli tájak ízei mellett pedig nyári estéken grillkülönlegességek is várják a szálló vendégeit.

Fogadások rusztikus környezetben

A lenyűgöző rusztikus környezet ideális választás minden alkalomra, hiszen a hangulat garantált. Tökéletes választás munkaebédekhez, esküvőkhöz, állófogadásokhoz, de akár családi vagy baráti összejövetelekhez is. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy különleges igényű vendégeink éhen maradnának: a fantasztikus fogások között a cukorbeteg, a gluténérzékeny és a vegetáriánus vendégek is megtalálhatják a számukra ideális ételkülönlegességeket, hogy mindenki számára kellemes és akadálytalan legyen a szórakozás.

Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy konyhánkban a speciális ételek ugyan a legnagyobb gondossággal, de nem elkülönítve kerülnek elkészítésre. Így hivatalosan allergéntől mentes (pl. teljes tej és gluténmentes) ételeket nem tudunk biztosítani.
Egyéb részletek kapcsán forduljon bizalommal kollégáinkhoz!

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
27 900 Ft / fő / éj
26 900 Ft / fő / éj
23 900 Ft / fő / éj