Adventi naptár Magazin Magazin A lassan induló golfszezon margójára

A lassan induló golfszezon margójára

…mert 50 millió ember nem tévedhet!

Igen, ma a golfjátékosok számát világszerte 50 millióra becsülik.
Az első golffal kapcsolatos írásos emlékek 1457-ből származnak.
1735-ben megalakult az első golfklub, a Royal Burgess Golf Society, ezt követően a következő mérföldkő a tény, hogy 1900-ban és 1904-ben a golf szerepelt az olimpiai játékokon.
Magyarországon a játékot 1902-ben Andrássy Géza gróf mutatta be, a fővárosi Lóversenypályán. 1910-ben megalakult a Budapesti Golf Club (amely utóbb a Magyar Golf Club nevet kapta).
A 20-as évekre a hazai golf az európai élvonalba emelkedett, a jól képzett férfi és női játékosoknak köszönhetően, akik számos egyéni és csapatversenyt nyertek külföldön is.
1989-ben megalakult a Magyar Golf Szövetség. A 90-es években több új klub alakult és számos gyakorló- és versenypálya épült fel. Mára a klubok évi több mint száz kisebb versenynek és országos bajnokságoknak adnak otthont.

2015-ben pedig lassan befejezéséhez érkezik Zalacsányban – Széles Gábor tulajdonosnak köszönhetően – Közép-Európa legnagyobb és legszínvonalasabb 18 lyukú golfpályája, mintegy 160 hektáron. Mindez Robert Trent Jones Jr. tervei alapján, aki a világ ma élő egyik legelismertebb golfpálya tervezője, munkái közt találhatóak Hawaii, California, Florida, Moszkva, Norvégia és Portugália legcsodálatosabb pályái – hogy csak néhányat említsünk közülük.

Bővebb információ a tervezett golfpályáról, golparkról, golfrezidenciákról, és sportétesítményekről:
http:/www.zalasprings.hu/

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
43 500 HUF / fő / 2 éj
19 800 HUF / fő / 2 éj