Hírek, aktualitások, programok

Találatok: 97-112 | Összesen: 118 találat 8 oldalon. előző következő

Ha csak két-három napra érkezünk pihenni egy wellness-szállóba, akár el sem kell hagynunk a wellnessrészleget, hiszen ott is épp elegendő programot találunk, talán ki sem tudunk próbálni mindent.

Azonban, ha egy hetet vagy akár még többet töltünk itt, egy idő után biztosan elunjuk a passzív időtöltést, és valami aktív kikapcsolódásra vágyunk. A zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszállóban üdülve nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy értékesen tölthessük el a szabadidőnket.

Kirándulás és horgászatA hotel a kis Zala megyei település, Zalacsány határában található; akár itt is találunk programokat, például elmehetünk sétálni a helyi horgásztó környékére, ahol piknikezhetünk, a család férfi tagjai pedig horgászhatnak. Ha elmegyünk a közeli, zalaszentlászlói Szentmihálypusztára, ott lovas kocsikázhatunk is. Zalaegerszegen sétálhatunk a Csácsi Arborétumban, a hatalmas fák alatt.

A Kis-Balaton környékét is érdemes felfedeznünk. A tó mindössze 25 kilométernyire fekszik a hoteltől, és változatos vízi- és madárvilágával maradandó élményt nyújt. Természetesen itt is lehet horgászni és sétálni; végigjárhatjuk például a Kányavári-sziget tanösvényét, amely csupán 3 kilométer hosszú, így az idősebbek és a gyerekek is biztosan bírni fogják. Ha nem halakat szeretnénk nézni, hanem inkább bivalyokat, látogassunk el a Kápolnapusztai Bivalyrezervátumba, ahol megcsodálhatjuk a hatalmas őshonos állatokat, de láthatjuk a bivalytartás hagyományos eszközeit is.

Megelevenedő középkorA váráról híres Sümeg szintén nincs messze, 25 kilométerre található ez is, így nem kell sokat utaznunk egy kis középkori hangulatért. A vár felfedezése mellett a várjátékok és a bajvívás-bemutatók jóvoltából megismerkedhetünk az akkori szokásokkal is. A napot egy középkori vacsorával zárhatjuk: visszautazhatunk abba a korba, amikor a kés és a villa helyett a hagyományos evőeszköz a kéz volt.

Múzeumok a környékenHa érdekelnek más földrészek kultúrái, érdemes ellátogatnunk a Zalacsánytól 20 kilométerre található Balatonedericsre, ugyanis itt található az Afrika-vadász Nagy Endre alapította Afrika Múzeum, ahol rengeteg érdekességet megtudhatunk a fekete kontinensről. A 15 kilométerre fekvő Balatonszentgyörgyön a Csillagvár, a Festeticsek egykori vadászvára áll, amelyben jelenleg egy panoptikum működik, amely bemutatja az akkori főurak mindennapjait. Zalaegerszegen hazánk első regionális szabadtéri néprajzi múzeumába látogathatunk el, Keszthelyen pedig a Babamúzeum, a Kínzómúzeum, a Georgikon Majormúzeum és a Festetics-kastély vár.

Bár ha egy wellneshotelt választunk a hétvégi kikapcsolódás helyszínéül, akár el sem kell hagynunk a szállót, hiszen a wellnessrészlegen is annyi pihenési lehetőség és élmény vár; sokat hozzáad a két-három napos üdülés hangulatához, ha már érkezéskor, a hotelhez közeledve is különleges látvány fogad minket.

A zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszálló nem mindennapi környezetben, egy hathektáros, ősfák parkbak fekszik, amely jó időben hosszú sétákra csábít. De ha nem is mozdulunk ki a szobából és a medencéből, a csend és a nyugalom pihentető hatását akkor is érezhetjük.

A kastély ma régi szépségében pompázikA hotel a kis Zala megyei település határában található, a Batthyányak egykori kúriáján. A gótikus stílusú kastély 1490-ben épült. A birtok a 1800-as években lett a Batthyány család tulajdona, akik kibővítették az épületet. A kastélyt 1913-ban és 1997-2000-ban átépítették, és eredeti stílusában újították fel. Ma tehát ismét régi szépségében pompázik, így a vendégek ebben a pár napban vagy hétben igazi úrnak – vagy hölgynek – érezhetik magukat a patinás falak között. A kastély parkjában a séta mellett más aktív kikapcsolódási lehetőségek is rendelkezésre állnak, például tenisz, lengőteke és egy szabadtéri medence; a gyerekeket játszótér pedig várja, így ők sem fognak unatkozni. Nyáron a grillteraszon sütögethetünk, élvezve a gyönyörű park látványát. Ha egy baráti társasággal vagy egy csapatépítő tréning keretében érkezünk a kastélyszállóba, ez utóbbi remek program estére: egy pohár finom bor mellett beszélgethetünk, míg sül a vacsorára szánt hús.

Elegancia és főúri környezetA szobák ugyanolyan elegánsak, mint maga az épület, a wellnessrészleg, az exkluzív Kleopátra-szalon úgyszintén. Itt több medencét, jacuzzit és szaunát találunk, illetve számos masszázsfajtát is kipróbálhatunk. A párokat kétszemélyes aromafürdő várja egy üveg pezsgővel, de az idősebbek vagy a családok is találnak maguknak programot. A szálloda éttermében elfogyaszthatjuk vacsoránkat a pihenéssel telt nap után: házias fogásokat szolgálnak fel nekünk, igazi főúri környezetben. Ha egy jó borral fejeznénk be a vacsorát, finom nedűket iszogathatunk a kúria hangulatos borospincéjében. Nemcsak a szálloda épületében és kertjében, hanem a környéken is számos programlehetőség vár, például lovas kocsikázhatunk a zalaszentlászlói Szentmihálypusztán, vagy sétálhatunk egyet a zalacsányi horgásztónál.

A csapatépítő tréningnek számtalan előnye van: az alkalmazottak már annak örülnek, hogy egy napot nem a munkahelyen kell tölteniük; de később, a munkájukon is meglátszik majd, hogy sikeres tréninget tartottunk nekik.

A programok alkalmával a dolgozók jobban megismerhetik egymást, összeszokhatnak, így a későbbiekben sokkal jobban megy nekik a csapatmunka. A csapat összekovácsolása viszont csak akkor lehetséges, ha a tréninget megfelelő környezetben tartjuk, amely alkalmas azon programokra, amelyeket tervezünk erre a napra. Szervezhetünk különböző megoldandó szituációs feladatokat, ügyességi játékokat – ezek legtöbbjét szabadtéren sokkal kellemesebb végrehajtani.

Ezért érdemes a tréninget egy kellemes hangulatú wellness-szállóba szervezni, ahol a dolgozók a feladatok megoldásán túl is kellemesen érezhetik magukat: fürödhetnek a medencében, szaunázhatnak, ejtőzhetnek a jacuzziban, vagy igénybe vehetnek egy frissítő masszázst.

Az őspark ideális az ügyességi feladatokhozA zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszálló ideális helyszín többféle rendezvényhez, például esküvőkhöz, munkaebédekhez, családi és baráti összejövetelekhez, születésnapi ünnepségekhez, állófogadásokhoz, céges partikhoz, illetve csapatépítő tréningekhez is. A wellness-szálló exkluzív környezetben, a Zala megyei Zalacsány határában, egy hathektáros, ősfás parkban áll. Meleg évszakban akár a parkban is megtartható a program valódi tréning része: itt végezhetik el a dolgozók az ügyességi feladatokat, például „kincset” kereshetnek csapatban a fák alatt, vagy szituációs gyakorlatokat hajthatnak végre.

A tréning persze akár beltéren is megtartható: a szálló rusztikus stílusban berendezett termei összesen 150 fő befogadására alkalmasak, a parkba nyúló teraszon pedig további 80 fő fér el; így nagyobb cégek is szervezhetnek ide csapatépítő tréninget. A kastélyszállóban eddig is több nagyszabású céges rendezvényt tartottak különböző vállalatok; a dolgozók különösen a személyzet udvariasságát és a gyönyörű környezetet méltatták.

A feladatok után édes a pihenésA dolgozók akkor sem fognak unatkozni, ha a csapatépítő tréning kötelező része véget ér, hiszen korlátlanul használhatják a wellness részleget, de megajándékozhatják magukat egy talpmasszázzsal, teljestest-, aromás vagy csokimasszázzsal is. A kastély parkjában teniszezhetnek, lengőtekézhetnek, pingpongozhatnak, úszhatnak egyet a kültéri medencében, illetve a grillteraszon költhetik el vacsorájukat, hogy a közös sütögetéssel jó hangulatban zárják a programot. Ha úgy gondolja, a négycsillagos Batthyány Kastélyszálló ideális helyszín lenne a csapatépítő tréninghez, keressen meg minket most, és kérje egyedi árajánlatunkat!

Ha késő tavaszi vagy nyári esküvőt tervez, már biztosan megkezdte a szervezést, hiszen rengeteg dolga lesz ezzel kapcsolatban. Nemcsak a tökéletes ruhát kell megtalálnia, a szükséges kiegészítőket beszereznie, a vendéglistát és a menüt összeállítania, gondoskodnia a dekorációról, kitalálni, milyen frizurát és sminket szeretne, és megtalálni hozzá a megfelelő fodrászt és sminkest – nem feledkezhet meg az ideális helyszín felkutatásáról sem.

A helynek elegánsnak kell lennie, hogy méltó lehessen az alkalomhoz; fontos, hogy legyen egy kertje, hiszen tavasszal vagy nyáron kültéri lagzit érdemes rendezni; illetve legyen tágas, hogy akár százan is elférjenek, hogy senkit se kelljen szégyenszembe kihúzni a vendéglistáról.

A lagzi után pihenhet a pár és a vendégek

Azért is ideális egy kastélyszállóban tartani a lagzit, mert itt a vendégek szállást is foglalhatnak, így addig maradnak a buliban, ameddig csak szeretnének: ha elfáradnak, egyszerűen felmennek a szobájukba, és nyugovóra térnek.

A fiatal párnak sem kell a pakolással foglalkoznia a – bár nagyon boldog, akkor is – fárasztó órák után; előbb nyugodtan kipihenhetik magukat. Ráadásul így a vendégek mindegyike koccinthat a fiatal párral, hiszen a sofőröknek sem kell visszafogniuk magukat: másnap már nyugodtan vezethetnek. Arról nem is beszélve, hogy az áttáncolt éjszaka után valószínűleg már mindenki olyan fáradt, hogy akár ivott, akár nem, nem szívesen ülne volán mögé. Az elegáns berendezésű szobákban nyugovóra térve az örömteli hangulat tovább tart; ráérünk másnap visszatérni a hétköznapokba.

Boldogító igen a több száz éves fák árnyékában

A Zala megyei Zalacsányban található, patinás hangulatú, négycsillagos Batthyány Kastélyszálló nemcsak munkaebédekhez, csapatépítő tréningekhez, állófogadásokhoz, baráti összejövetelekhez és családi rendezvényekhez ideális helyszín, hanem esküvőkhöz és lakodalmakhoz is. A festői, nyugodt környezetben, egy hathektáros, ősfás parkban álló, 1997-2000-ben felújított kastély és kúria rusztikus stílusú termeiben összesen 150 fő fér el, az ősparkba nyúló teraszon pedig további 80 fő.

A kastélyszálló már korábban is több nagy létszámú rendezvény helyszíne volt, melyek vendégei elsősorban a hotel eleganciáját, a személyzet udvariasságát, illetve az elsőrangú kiszolgálást dicsérték. Ha szívesen mondaná ki a boldogító igent a több száz éves fák árnyékában, kérje egyedi ajánlatunkat!

A mindennapok rohanása, kiváltképp manapság, igencsak megterhelő lehet a szervezet számára. Folyamatos munka, mesterséges fény, stressz, nyomás és nehézségek, mind csak lerakódnak az emberben, testi és lelki problémákat generálnak, míg úgy nem érzi, nem tud mit tenni ez ellen.

Ez a tökéletes alkalom arra, hogy mindezt otthagyva kiszökjünk a mókuskerékből, és felkeressünk egy csendes, nyugodt helyet, ahol teljes feltöltődésre nyílik lehetőségünk.

Még ha csak néhány napra szól is ez a pihenés, akkor is nagyon nagy szolgálatot teszünk vele testünknek. Az állandó stressz, a kevés alvás és a folyamatos munka, ha szemmel láthatóan nem is károsítanak minket, lemerítik energiakészleteinket.

A szervezet a mindennapi feladatokra fordítja tartalékait, ezzel pedig az immunrendszer számára nem jut elegendő erő ahhoz, hogy hatékonyan tudjon szembeszállni a betegségekkel, vírusokkal. Ez kifejezetten a téli időszakban lehet veszélyes, hiszen ilyenkor a betegségek mindenhol a levegőben vannak, elkapni őket igen könnyű. Ha azonban felkeresünk egy eldugott, nyugalmas kis helyet...

A Batthyányiak otthonában

Zalacsány éppen egy ilyen hely Zala megyében, a nyugati dombságok és erdőségek között. Itt áll a híres Batthyány Kastélyszálló, amely számtalan kikapcsolódásra vágyó párnak adott már otthont időre-órára. Itt nem hallani kocsik zúgását, dolgukra igyekvő emberek zsivaját – legfeljebb a fák és az állatok neszeznek, a szél zúg. Ilyen körülmények között a szervezet már akkor is képes hamar visszatölteni energiakészleteit, ha csak egy padon üldögélünk egész nap, erre azonban nincsen szükség, hiszen az intézmény szolgáltatásai között megtalálhatóak többek között a nagyszerű masszázsok és egyéb wellness szolgáltatások is.

Olyan hely ez, amely néhány nap alatt is tökéletesen be tudja magát lopni az ember szívébe, akármelyik évszakban látogassuk is meg s akármilyen rövid időre. A Batthyány Kastélyszálló vendégei az önfeledt pihenés mellett meglátogathatják a környékbeli településeket – például a közelben található, váráról és hagyományőrzőiről híres Sümeget – de betekintést nyerhetnek akár egy évszázadokkal ezelőtti életstílusba, életmódba is, ha felkeresik a szállóval szorosan együttműködő Batthyány Kúriát.

Itt az ember teljességgel elfeledhet mindent, legalább időlegesen, ami miatt aggódnia kellene, kényelmesen hátradőlhet s átadhatja magát a lombsusogásnak, madárcsicsergésnek, a falusi vendégszeretetnek és a remekbeszabott zalai boroknak, az élő történelemnek és a természet szépségeinek.

Ha egy nyugodt környezetben eltöltött, kellemes pihenésre vágyik a párjával, el sem lehet képzelni jobb helyet, mint a Zalacsányban található Batthyány Kastélyszálló. A szálloda és környezete maga a megtestesült romantika, a több száz éves épületet körülölelő gyönyörű park pedig csak fokozza ezt a hatást.

A környezet szépségén kívül természetesen számos szórakozási lehetőség segít abba, hogy az ide érkezők jól érezzék magukat. A hathektáros parkban szabadtéri medence, strandröplabda- és teniszpályák, lengőteke, grillterasz, és bár található.

Maga a kastély is lenyűgöző látvány, de belülről sem kevésbé elegáns, mint ahogy azt a külseje sugallja. Összesen 28 különböző méretű szoba található benne, valamint éttermek, jakuzzi, szauna, és belső termálmedence gondoskodik a tökéletes kényelemről és lazítási lehetőségekről.

A szolgáltatások között szerepel többféle masszázs, illetve aromafürdő is, hogy a vendégek teljesen el tudjanak lazulni és kizárólag a pihenésre, kikapcsolódásra, vagy éppen a párjukra figyelhessenek. A nyári napokban a kültéri medence kellemesen hűvös vize nyújthat menedéket a forróság elől, melynek partján a kastély személyzete frissítőkkel kínálja a vendégeket.

Masszázs és fürdőzés

A kastélyban kialakított Kleopátra szalonban wellness szolgáltatások tömkelege érhető el a vendégek számára. A szalonban a kikapcsolódást segíti az exkluzív környezet is, a kényeztetést ráadásul párunkkal együtt élvezhetjük. Az igényelt szolgáltatások mellé egy üveg jégbe hűtött pezsgőt is kaphatunk, hogy még kellemesebben teljen az itt töltött idő. A szalon fő szolgáltatásai közé tartoznak a különleges fürdők, valamint a speciális masszázsok. A széles kínálatból garantáltan mindenki ki tudja választani a neki leginkább megfelelőt kényeztetést, így egészen biztos, hogy mindenki ellazulva, tökéletesen regenerálódva távozik a szalonból.

A stressz ellen az egyik leghatékonyabb kezelés az úgynevezett Csokoládé varázs, mely hidratálja, regenerálja és kényezteti bőrt, emellett az endorfin termelését is elősegíti, valamint feniletilarmin tartalmának köszönhetően stimulálja a boldogság érzését. A pálinkás kezelés egy alapos testradírozás pálinka és nádcukor keverékével, mely regenerálja a bőrt. Szintén különleges a légzéskönnyítő-, valamint a gyógynövényes testmasszázs. Párok számára fantasztikus élmény lehet a páros aromafürdő, akik pedig további bőrszépítésre vágynak, többek közt a Holt-tengeri sófürdőt vehetik igénybe.

Ha egy kis energiára lenne szükségünk, a vitalizáló fürdő, illetve az energetizáló fürdő a legjobb választás.

Ha végre lehetőségünk adódik pár napra kiszabadulni a munkás hétköznapokból, és felfrissíteni fáradt testünket és lelkünket egy wellnesshotelben, természetes, ha minden rendelkezésünkre álló szolgáltatást ki szeretnénk használni.

Ha elutazunk a hétvégére, és egy wellness-szállót választunk úti célul, akár ki sem kell mozdulnunk a hotelből a két nap alatt, hiszen annyi féle program közül választhatunk házon belül is. A zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszálló wellness-részlegén, a Kleopátra-szalonban számtalan szépülési és felfrissülési lehetőség várja a vendégeket.

A masszázs és a szauna áldásos hatásai

Többféle masszázstípust is kipróbálhatunk, a minden izmunkat átgyúró teljestestmasszázstól kezdve a csokis vagy pálinkás változatig. A masszázsok ellazítják az izmokat, feszessé és bársonyossá teszik a bőrt, javítják a közérzetet, segítenek megszabadulni a stressztől, és feltöltenek energiával. Masszázs után ajánlott a szauna, hiszen a gőzben vagy a száraz melegben kitágult pórusokon keresztül a masszázsolajok hatóanyagai jobban felszabadulnak a bőrbe. Zuhanyzás után az egyik medencében hűthetjük le magunkat, de ha úszkálni nincs kedvünk, pihenhetünk egyet a jacuzziban is.

Páros romantika

A szalonban exkluzív környezetben kapcsolódhatnak ki a párok. A gyertyafényes fürdőzést minden párnak ajánljuk, akik úgy érzik, hogy a hétköznapokban nem tudtak annyi figyelmet és időt szentelni egymásnak, mint szeretnének. Ez a hétvége, illetve az aromafürdőzéssel töltött fél óra viszont csak róluk szól. A romantikus hangulat megteremtéséről már az elején gondoskodunk: a pár egy üveg jégbe hűtött pezsgőt kap, majd a kétszemélyes kádban fél órán keresztül élvezhetik a szalon intim, különleges hangulatát.

Frissítő és ellazító aromaolajok

A páros aromafürdőhöz többféle aromaolajat kérhetünk, de akár sófürdőt is vehetünk. A Holt-tengeri só számos hasznos ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, például vasat, kalciumot és magnéziumot; ellazít, ápol, és felélénkíti a bőrt. Ha inkább az illóolajoknál maradnánk, választhatunk, hogy narancs, levendula vagy épp fahéjillatban szeretnénk fürdőzni. A borsmenta és a rozmaring olaja feltölt energiával, a narancs és az erdei fenyő kettőse vitalizál, a kamilla és a levendula megnyugtat, a fahéj és a citromfű párosa pedig édes hangulatba ringat. Fürdőzés után a pároknak 15-20 perc pihenést javaslunk.

Zalacsány, bár kevéssé ismert üdülőtelepülés, mégis Zala megyében az egyik leginkább vendégmarasztaló hely a maga számtalan előnyével, eleganciájával és bájával, nyugodtságával és megfontolt életritmusával.

Zalacsány tipikus vidéki település, barátságos és segítőkész emberekkel, kiváló borokkal és szinte érintetlen természettel. Mindezen adottságok teszik tökéletessé arra, hogy a mindennapi szürkeségből kiszakadni vágyók, a városiak ezt a települést válasszák, hogy néhány napra elfeledhessék minden gondjukat-bajukat.

Mindezen csodálatos adottságok kellős közepén ott áll egy kastély, amelynek alapjait félezer évvel ezelőtt rakták le, s még ma is annak a családnak a nevét viseli, amelyek a legnagyobb hatással voltak rá – a Battyányakét. Bár a XX. század a kastélyt megviselte, az ezredfordulón teljes felújításon esett át. Így a most a Batthyány Kastélyszállóba érkezők úgy érezhetik, mintha időutazáson vettek volna részt. S ha magában a hotelben túlságosan szembeötlő lenne is a modern kor számtalan vívmánya, felkereshető a szállóval szoros kapcsolatot ápoló Batthyány Kúria, amely még mindig őrzi a két évszázados hagyományokat.

Korlátlan romantika

A párjukkal, szerelmükkel együtt érkező vendégek a kastély Kleopátra szalonjában élvezhetik az együttlét örömeit, ahol páros aromafürdőt vehetnek és élvezhetik magát a romantikusan berendezett szalont. De ha arra vágynak, igénybe vehetnek számos különféle masszázsszolgáltatást is, amelyek mind elősegítik a testi-lelki megújulást, az energiatartalékok feltöltését, hogy újult erővel nézhessünk szembe majd az élettel, s persze elsősorban azért, hogy ez a néhány nap addig is az elképzelhető legkellemesebben teljen.

Mindehhez jönnek még hozzá a gasztronómiai élvezetek. A Batthyány Kastélyszálló konyhájának ura az ország egyik legjobb séfje, aki a vendégek kívánságait mindig a tőle telhető legmagasabb színvonalon teljesíti – így egészen biztos, hogy az étkezések maradandó, feledhetetlenül pozitív élményként maradnak majd meg.

A konyhán készülnek magyar és különlegesebb, egzotikusabb külföldi fogások is, aki pedig arra vágyik, megtapasztalhatja a házias étel-különlegességek ízvilágát, amelyek a két évszázaddal korábban a kastélyt uraló család idejét idézik vissza. Ehhez helyi és messzebb tájakról érkezett, kivételesen finom borkülönlegességeket fogyaszthatnak a vendégek.

A Batthyány Kastélyszálló varázsa rengeteg embert bűvölt már el, és nem véletlenül, hiszen ez a falusi környezetben található szálloda tökéletes választás a pihenésre, a romantikázásra és önmagunk újbóli megtalálására.

Minden ember vágyik arra, hogy bizonyos időközönként eltölthessen néhány napot kettesben a párjával egy kellemes helyen. Erre kitűnő alkalmat jelent a Valentin-nap, amikor a pároknak nincs más dolguk, minthogy egymással foglalkozzanak.

Édes álom - Kettesben egy kastélyban
A rohanó, munkával teli hétköznapokban az embereknek kevesebb idejük jut egymásra, mint azt szeretnék. A szerelmesek ünnepe tökéletes alkalom arra, hogy végre elszakadjunk néhány napra a hétköznapi hajtástól, és azzal foglalkozzunk, ami igazán fontos: a magánéletünkkel, a párunkkal. Ha szeretnénk idén egy különleges Valentin-nappal megajándékozni azt, akit szeretünk, a zalacsányi Batthyány Kastélyszálló ajánlatánál keresve se találhatunk jobbat!

Gyönyörű, nyugodt környezet

A Batthyány Kastélyszálló csodás környezetben helyezkedik el a festői szépségű Zalacsányban. A kastély gyönyörű park veszi körül, ahol számos szórakozási lehetőség várja azokat, akik úgy döntenek, itt szeretnének tölteni néhány napot.

Az épület kívülről is lélegzetelállító, azonban belülről sem hagy kívánnivalót maga után. 28 szobája a régi idők luxusát idézi, mindemellett pedig éttermek, jakuzzi, szauna, és belső termálmedence gondoskodik arról, hogy a vendégek minden igénye hiánytalanul ki legyen elégítve. A kastélyban kapott helyet a Kleopátra szalon, ahol a vendégek különleges szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A Batthyány Kastélyszálló Valentin-napi ajánlatának köszönhetően a párok kedvezményes áron élvezhetik a szálló kényelmét, eleganciáját és kényeztető szolgáltatásait. Az akció keretében a vendégek félpanziós ellátásban részesülnek, emellett korlátlanul használhatják a wellness részleget, mely beltéri- és kültéri termálmedencével, pezsgőfürdővel, finn szaunával és fitneszteremmel rendelkezik.

A csomag része a páros aromafürdő, egy gyertyafényes vacsora, valamint egy gyertyafényes esti fürdőzés a párunkkal, ami különösen meghitté és bensőségessé teszi az itt töltött időt. Ha egy kellemes, meghitt élményre vágyunk egy gyönyörű helyen Valentin-napra, a zalacsányi Batthyány Kastélyszállónál keresve se találhatnánk jobb lehetőséget!

Kastélyszállónk teljesen megújult wellness részlegével különleges élményeket kínál a hétköznapokból kiszakadni és feltöltődni vágyó Vendégei részére.

A mindennapi rohanó világban áhított ellazulás érzése teljesen hatalmába kerítheti, új élményelemekkel bővített medencéink és szaunaszeánszaink választásakor. Beltéri termálmedencénk 2 nyakzuhannyal, 12 új masszázs fúvókával, pezsgőfürdővel, jacuzzival és vízi sakkal teszi élvezetesebbé a fürdőzést.

Az ugyancsak újjávarázsolt finn szaunánk megnövelt alapterületen kínál nemcsak a lélek, de a test számára is egészséges kényeztetést. Új szolgáltatásaink a mézes, a sós és a jeges szaunaszeánsz, ahol az eltöltött percek alatt megszabadulhat a mindennapi stressz nyomaitól.

Látogasson el hozzánk és tapasztalja meg wellness részlegünk pihentető szolgáltatásait!

A négycsillagos kastélyszállót egy történelmi kastélyban alakították ki, amely nagy történelmi múltra tekint vissza. Kezdetben a Csányi család tulajdona volt, itt született többek között Csányi László miniszter is 1790-ben. Később vásárolták meg a helyet a Batthyányiak. Az ő átalakításaiknak és kibővítéseiknek köszönhetően nyerte el a kastély eredeti, ma is változatlan formáját.

Romantikus helyen, csendes, nyugodt környezetben fekszik, ideális hely párok vagy akár családok számára is. Szobái kényelmesek és jól felszereltek, hathektáros parkja pedig ideális hely lehet a romantikus sétákra. A gondozott, hatalmas fái között az ember valóban ellazulhat, és érezheti a természet közelségét. A szálló távol a város zajától, Zalacsány településen fekszik, mely egy kis történelmi falu a 76-os út mellett, Hévíz és Keszthely közelében.

A szálloda rendelkezik saját medencével, teniszpályával és wellness-részleggel is. A wellness szolgáltatások közé tartozik a termálmedence, szauna, pezsgőfürdő, szolárium és a különféle masszázsok igénybevételének lehetősége.

Szobái külön fürdőkkel és konyhákkal vannak ellátva. Mindegyik szoba régi stílusban, antik, tömörfából készült bútorokkal van berendezve, melyek a letűnt korok hangulatát adják vissza igen hitelesen. Az étkezés megoldható a szálloda tágas éttermében, ahol tipikus hazai, tradicionális ételek kerülnek felszolgálásra.

Időutazás

Ha valóban csendes és nyugodt hétvégére, vakációra vágyik, és annak maximálisan szeretné élvezni minden egyes percét, a Batthyány Kastélyszálló a legjobb választás. Itt az ember valóban úgy érezheti, hogy kicsit visszament az időben, s erre még a kastéllyal közvetlen összeköttetésben álló Batthyány Kúria is hozzájárul. Falai között az ember valóban úgy érezheti, hogy egy időutazásban vesz részt.

A Kastélyszálló vendégeit folyamatos akciókkal és árengedményekkel várja. Nem csak minőséget szeretnének adni vendégeinek, hanem élményeket is, melyek után mindig szívesen emlékeznek majd vissza az ott eltöltött napokra.

Ha a vendégeknek kirándulni támad kedvük, a kastély környéke nagyszerű lehetőségeket teremt erre. Közelében található például Balatonszentgyörgy, Sümeg, Keszthely, Kehidakustyán, Zalaegerszeg, Hévíz és Zalavár, ahol mind a tartalmasabb, mind pedig a pörgősebb szórakozási lehetőségekre vágyók megtalálhatják a számukra legkedvezőbb állomásokat.

Kedvező árak hétköznapokon

Hétköznapokon jóval kedvezőbbek az árak, mint hétvégéken, illetve ünnepek alakalmával, ugyanakkor több lehetőség is adott. Éppen ezért tanácsos úgy időzíteni a Kastélyszállóban való kikapcsolódást, hogy az hétköznapra (is) essen.

A masszázsok és más wellness szolgáltatások kitűnő lehetőséget biztosítanak fizikai-szellemi kikapcsolódásra egyaránt. Romantikus estéket, napokat tölthetnek el együtt a párok, adott a lehetőség az egymás kényeztetésére. Nagy valószínűséggel szorosabb szálak fűzik majd Önt is párjához a Batthyány Kastélyszállóban együtt eltöltött néhány nap után.

Az állandó ülőmunka, a stressz és a mozgáshiány következtében izmaink megfeszülnek, hát-, nyak- és vállfájdalmat tapasztalhatunk. Ebben az esetben egy jó masszőr segíthet, erre azonban sokan sajnálják az időt.

Teljesen más a helyzet, ha egyébként is szabadságot vettünk ki, és egy pár napos vagy egyhetes üdülést tervezünk. Ekkor már sokkal szívesebben megengedjük magunknak, hogy egy fél vagy egy órára felfeküdjünk a masszázságyra, és hagyjuk, hogy a masszőr kényeztesse fáradt izmainkat. Minden wellnesshotel kínál masszázst is szolgáltatásai között. A zalacsányi Batthyány Kastélyszálló Kleopátra-szalonjában is számtalan féle masszázs áll a vendégek rendelkezésére; nehéz is választani közülük. De ha elmondjuk a masszőrnek, mi a problémánk, ő javasolni tud egy ideális masszázsfajtát.

A legkedveltebb masszázsok

Négycsillagos hotelünkben tizenkét fajta masszázs közül választhat. A teljes testmasszázst nagyon szeretik a vendégek, hiszen minden izmukat felfrissíti, és a bőrüket is feszesebbé teszi. Ez a masszázs javítja a vérkeringést, a közérzetet és az emésztést is. De megmasszíroztathatjuk a testünk csak egy részét is, ha kifejezetten ott tapasztalunk fájdalmat, például a hátunkat vagy a vállunkat. Ezek a masszázsok ideálisak azok számára, akik állandó ülőmunkát végeznek, és a helytelen testtartás miatt fáj a hátuk. A relax masszázs segít kikapcsolni, ellazulni, megnyugtatja az idegeket, és feltölt energiával. Az arcmasszázs feszesebbé teszi az arcbőrt, megfiatalít, a talpmasszázsnál pedig a talp reflexzónáit stimulálva indulnak el gyógyító folyamatok az egész testben, így szinte bármely problémánkat kezelhetjük vele. A mézes masszázs táplálja a bőrt, az aromaolajos pedig javítja a közérzetet.

Csoki és pálinka

De választhatunk kevésbé megszokott, különlegesebb típusokat is, például csokoládés vagy pálinkás masszázst. A csokoládé nemcsak elfogyasztva van jótékony hatással a szervezetünkre, hanem a testre kenve is. A 75 perces csokis masszázs kényezteti, regenerálja és hidratálja a bőrt, a csokoládé feniletilamin-tartalma miatt pedig endorfint, azaz boldogsághormont szabadít fel a szervezetben, így a közérzetünket is javítja. A pálinka és nádcukor keverékével végzett masszírozó testradírozással eltávolíthatjuk testünkről az elhalt hámsejteket, így serkenthetjük az új bőrsejtek termelődését. Bőrünk így fellélegzik, feszesebb és simább lesz. A testradírozásnak köszönhetően az ápoló olajok is jobban felszívódnak. A gyógynövényes testmasszázsnál ötféle gyógynövény kivonatából készült masszázsolajjal gyúrják át a vendég hátát. Ajánljuk a légzéskönnyítő masszázst is, melynek során légzéskönnyítő krémet masszíroznak be a mell és a hát bőrébe; illetve a bőrfeszesítő masszázst, amelyet szintén egy speciális krémmel végeznek.

A termálvizes fürdőzésnek számos pozitív élettani, fiziológiai hatása van. Hatására az ízületek ellazulnak, rugalmasabbá válnak, oldódnak a görcsök és csökken a fájdalom.

A föld méhéből fakadó termálvizek számos olyan elemet is tartalmaznak, melyek nem találhatóak meg a földfelszíni forrásokban. A diffúzió által testünk salaktalanít, miközben számos, a szervezet számára fontos elemet képes felvenni.

A kastélyszálló termálvizének hatásai

A föld mélyéből fakadó termálvíz kémiai és biológiai összetétele alapján fejti ki jótékony hatását. A Batthyány Kastélyszálló termálvize alkalmas az asztmás és allergiás tünetek kezelésére, de jótékony hatással van a mozgásszervi betegségekben szenvedők panaszaira is. Kiváló kiegészítő kezelés lehet nőgyógyászati gondokkal küzdők számára, de ideális választás sportsérülések utókezelésének kiegészítésére is.

Emellett a termálvíz nem csak a fiziológiai tünetek kezelésére alkalmas, de oldja a szervezetben a feszültséget, továbbá kiválóan csökkenti az idegességet, az álmatlanságot és a magas vérnyomást, ráadásul ideális a változókori tünetek kezelésére is.

Nemesi körülmények, modern szórakozás

A Batthyány Kastélyszállóba látogató vendégek ingyenesen vehetik igénybe a kastély wellness részlegét, ahol a beltéri termálmedence mellett finn szauna és pezsgőfürdő is található. Emellett az alapszolgáltatások része számos díjmentes sportolási lehetőség, mint a lengőteke, az asztalitenisz, a tollaslabda, a strandlabda, a darts és a fitneszterem. Ezen felül a kastélyszálló minden vendége ingyenesen használhatja a zárt parkolót, minden szobában alapfelszereltség a törölköző, a köntös és a hajszárító, ráadásul a nemesi hangulatban sem kell lemondani a modern technológiáról, hiszen a kastélyszálló egész területén ingyenesen érhető el a WiFi szolgáltatás.

Végezetül pedig a szálló minden vendégének garantált az ingyenes transzfer, továbbá a kedvezményes árú belépő a Hévízi Gyógytóra, illetve a Kehidakustányi Gyógy- és Élményfürdőbe, hogy a kikapcsolódás minden szempontból teljes legyen.

A mai Batthyány Kastélyszálló alapjai a késői gótika stílusában épültek meg 1490-ben. Az épület magán hordozza az évszázadok emlékeit és az 1800-as évek közepe táján került a mai nevét is adó Batthyány-család birtokába, akik nem csak felújították, de ki is bővítették, ekkor már barokk stílusban.

Végső formáját, melyet ma is megtekinthetünk, 1913-ban nyert el: Zala megye főispánja, Batthyány Pál és a felesége, Inkei Karolina grófnő építtették újjá.

Gasztronómiai időutazás

Az épület falai magukba szívták az évszázados történelmet, az épületet pedig a teljes lepusztulástól az 1997-ben megkezdett felújítás mentette meg. A 2000-re teljes mértékben felújított kastély a legmodernebb igényeknek is képes eleget tenni. A kastélyszálló beltéri éttermeiben a falak, a berendezés, a hangulat egyaránt a régi korok nemeseinek fantasztikus életét idézi, míg a teraszon elhelyezett asztalokat a 300 éves őspark öleli körül, mely maga a megtestesült történelem.

Ráadásul nem csak a fantasztikus környezet varázsolja el érzékszerveinket, de házias ételek és ételkülönlegességek is segítik egyedi időutazásunkat, amit az ízletes borválogatások tesznek teljessé. A kastélyszálló konyhafőnöke hazánk egyik legjobb séfje, hírneve a garancia a finom és a szemnek is laktató fogásokra. Az éttermek kínálatában a bőséges svédasztal mellett a világ minden tájának ízei felsorakoznak az étlapon. A klasszikus magyar konyha és a távoli tájak ízei mellett pedig nyári estéken grillkülönlegességek is várják a szálló vendégeit.

Fogadások rusztikus környezetben

A lenyűgöző rusztikus környezet ideális választás minden alkalomra, hiszen a hangulat garantált. Tökéletes választás munkaebédekhez, esküvőkhöz, állófogadásokhoz, de akár családi vagy baráti összejövetelekhez is. Ráadásul amiatt sem kell aggódnunk, hogy különleges igényű vendégeink éhen maradnának: a fantasztikus fogások között a cukorbeteg, a gluténérzékeny és a vegetáriánus vendégek is megtalálhatják a számukra ideális ételkülönlegességeket, hogy mindenki számára kellemes és akadálytalan legyen a szórakozás.

Bizonyára sokan vágytunk már arra, hogy párunkkal együtt tölthessünk néhány meghitt napot. A legtöbben szeretnek kettesben valamilyen wellness-szolgáltatást igénybe venni, ám a legtöbbször az ember sokkal többre vágyik.

Nemcsak azért vágyunk a wellnessre, mert kényeztetni, pihentetni akarjuk testünket-lelkünket, hanem azért is, mert ki akarunk szakadni a hétköznapi gondok fogságából, és sokszor ilyenkor el akarunk menekülni a világ, a város zaja elől valami olyan helyre, ahol semmi nem ér minket utol, és úgy tölthetünk néhány napot választottunkkal, hogy azt az időt csak neki szenteljük, és közben semmi sem zavar meg minket. Erre kevés hely kínál jobb lehetőséget, mint a zalacsányi Batthyány Kastélyszálló.

A négycsillagos szálloda csendes és nyugodt, hat hektáros parkosított környezetben fekszik, az aprócska Zalacsány szomszédságában. A gyönyörű Batthyány-kastély, mely ma szállóként üzemel, igazi romantikus atmoszférával rendelkezik, ezért varázslatos helyszínt nyújt a szerelmesek számára, a kastély tőszomszédságában található Batthyány Kúria pedig olyan wellness-szolgáltatásoknak ad otthont, melyek a nyugodtan, meghitten együtt eltöltött programra vágyóknak minden igényét kielégítik.

A szálloda festői környezetét élvezve olyan extra szolgáltatásokat is felfedezhetünk, melyekkel csak ritkán találkozhatunk más wellnessüdülések alkalmával. Kifejezetten párok számára ajánlható az április végéig érvényes Édes kettes csomag, mely 2 éjszakányi szállás alapszolgáltatásai mellett (mint a szálloda beltéri termálmedencéjének, pezsgőfürdőjének és finn szaunájának használata, vagy a bőséges svédasztalos reggeli biztosítása) olyan különlegességekkel is kedveskedik, amilyen a páros aromafürdő a Kleopátra szalonban, a svédasztalos vacsorákat kiegészítő egy alkalmas gyertyafényes vacsora a kastély Bordó termében, valamint a szobába készített meglepetés ajándék.

A Kleopátra szalon azt a lehetőséget kínálja a szálló vendégeinek, hogy párosan vehessenek aromafürdőt, miközben jégbehűtött pezsgőt kortyolgatnak, ezzel téve igazán kényeztetővé és meghitté a közös fürdőzés élményét, miközben a szalont narancs, erdei fenyő, fahéj vagy más kellemes illatok lengik be.

A Batthyány Kastélyszálló hamisítatlan, klasszikusan romantikus élményt kínál, megteremtve mindazt a hangulatot, ami egy igazán feledhetetlen kikapcsolódáshoz kell, mindezt olyan környezetben, amelyhez fogható csak a szerelmespárok álmaiban szerepel. A kastélyszállóban eltöltött néhány nap olyan kivételes élményt nyújt a vendégek számára, melyre hosszú évekig örömmel gondolhatnak majd vissza.

A nyarat sokan szeretik, hiszen rengeteg a program: strand, kirándulás, buli, még este sem fázunk egy vékony ruhában, és minden színes, vidám. A tavasz és az ősz is sokak kedvence, hiszen ilyenkor ébredezik a táj, vagy épp lassan álomba merül; kellemes az idő, nem olyan izzasztó, mint nyáron, így erdei és városi sétákra csábít.

A tél viszont kilóg a sorból: a gyerekeken kívül nem sokan szeretik, hiszen ilyenkor legfeljebb síelni vagy szánkózni lehet, de ha az előbbit nem tudunk, az utóbbiból pedig már kinőttünk, az ünnepek egy hetén kívül nem sok örömet lelünk a télben. Kint hideg van, így nincs kedvünk kimozdulni, legszívesebben egész napra bevackolnánk magukat a lakásba. Hamar sötétedik, minden szomorú és szürke.

Legszívesebben kiszabadulnánk a mínuszokból valahova, ahol mindig meleg van. Vagy ha a trópusok nem is elérhető alternatíva a számunkra, legalább egy olyan helyre utaznánk el, ahol el sem kell hagynunk a négy falat ahhoz, hogy változatos élményekben lehessen részünk. Így úgy kapcsolódhatnánk ki és töltődhetnénk fel, hogy a zord időt és a szomorú tájat kellő távolságból, kizárólag az ablakon belülről látjuk.

Téli hétköznapok a Batthyány Kastélyszállóban

Meneküljön hozzánk a hideg elől! A zalacsányi négycsillagos Batthyány Kastélyszállóban annyi kikapcsolódási lehetőség közül választhat, hogy ki sem kell tennie a lábát, biztosan nem fog unatkozni. Pihenhet az elegáns szobában, elkölthetnek párjával egy romantikus vacsorát a hotel éttermében, és igénybe vehetik a rengeteg wellness-szolgáltatást.

A „Téli hétköznapok” csomag 2014. február 28-ig érvényes, és egy 3 napos, 2 éjszakás ott-tartózkodást foglal magába. A vendég választhat, hogy hétfőtől szerdáig, keddtől csütörtökig, szerdától péntekig vagy vasárnaptól keddig szeretné élvezni a szálloda kényelmét a régi idők eleganciáját sugárzó Batthyány Kúriában vagy a Batthyány-kastélyban. A csomag félpanziós ellátást tartalmaz svédasztalos reggelivel és vacsorával. A vendégek korlátlanul használhatják a hotel wellnessrészlegét, a Kleopátra-szalon szolgáltatásait, így a finn szaunát, a termálmedencét, a fitnesztermet és a pezsgőfürdőt.

Ajándékok a vendégeknek

A „Téli hétköznapok” csomagot választó vendégek érkezéskor kapnak ajándékba egy finom forralt bort, hogy azonnal felmelegedhessenek. Illetve várja őket egy másik ajándék is a szobájukba készítve, azonban, hogy mi, az maradjon meglepetés. Egy- és kétágyas, illetve családi szobát, valamint apartmant egyaránt foglalhatunk. A wellness-szolgáltatások mellett aktív kikapcsolódásra is van lehetőség: asztaliteniszezhetünk, dartsozhatunk vagy biliárdozhatunk a hotelben.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
15 900 Ft / fő / éj
17 900 Ft / fő / éj
23 900 Ft / fő / éj
24 900 Ft / fő / éj