Túra lehetőségek

Kedves Vendégünk!

Tekintse meg legújabb túra útvonalainkat,amelyen szervezett formában lehet részt venni, térítés ellenében.
A részletekről érdeklődjön recepciónkon, az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

info@wellnesskastely.hu
Tel: 83-537-000


Pálos kolostor

A mai Zalacsány területén egykor működő örményesi pálos kolostor helyszínén emlékhely kialakítására került sor a Pálos Resort épülete közelében, gyönyörű természeti környezetben. Az emlékhely et 2017. május 27.-én adták át.

Az örményesi kolostor története 1378-tól ismert hiteles forrásból, amikor az örményesi perjel Eleket elcserélte egy másik birtokért. Az alapítás azonban már korábban történhetett, talán már a 13. század végén. 1378 után a 14. század végéig folyamatosan követhető a kolostor története. 1388-1503 között olyan jelentős birtokadományokkal gyarapodott, hogy a rend egyik legjobban ellátott kolostora lett. Kegyura mindvégig a Kanizsai család volt. Sőt, a Documenta artis Paulinorum szerint e Boldogasszonyról nevezett örményesi kolostort ez a Kanizsai család is alapította 1378 előtt. Első lakói pedig valószínűleg az Elek-Szigete kolostorból települtek át.

A kolostor helyét mára ... csak a hagyomány tartja számon, amely a falu utolsó házával szemben levő legelőrészre lokalizálja. Az itt található bozótos hely környezetében nagyobb mélyedés van, mivel innen termeltek ki utoljára köveket a község házainak építéséhez. A vékony termőtalaj alatt több helyen is kitűnik a habarcs- és téglatörmelék. Falmaradvány, illetve falhely már nem ismerhető fel.

(Forrás: www.palosrend.hu)

Távolság: 2,6 km; 35 perc

Az alábbi túra útvonalak széles skálája áll vendégeink rendelkezésére:




Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
reviews_INDEX::/pictures/microsites/1/58/og_image_reviews_INDEX.jpg contentlister_INDEX::/pictures/microsites/1/58/og_image_contentlister_INDEX.jpg packages_INDEX::/pictures/microsites/1/58/og_image_packages_INDEX.jpg programs_INDEX::/pictures/microsites/1/58/og_image_programs_INDEX.jpg
Akciók és csomagajánlatok
Közösségi oldalak