Kastély Szolgáltatások Látnivalók a kastélyszálló közelében

Látnivalók a kastélyszálló közelében

Balatonszentgyörgy (15 km)
Csillagvár: a Balaton nyugati csücskében, a tó fölé emelkedő erdős domboldalon található a Festetics grófok vadászvára. A csillag alaprajzú épület a világon egyedülálló. A fedett vár központi helyiségében található a több mint harminc méter mély kút, a kapitány-az őr és pihenő szobák, a füstös konyha, stb. Itt kapott helyet a középkori életpanoptikum, mely hűen mutatja be a múlt mindennapjait.

Sümeg (25 km)
Sümegi Vár: a szabálytalan sokszög alaprajzú, észak-déli irányban hosszan elnyúló belsőtornyos vár tekintélyes maradványaiban - egész évben - gyerekprogramokat, várjátékokat, középkori bajvívást, középkori vacsorákat rendeznek.Keszthely (15 km)
Festetics kastély: 1745-ben kezdték építeni, mai formáját 1884 és 1887 között nyerte el. A 101 helyiséges épület napjainkban múzeum és konferencia központ. Legértékesebb helyisége az 1799-1801 között épült Helikon Könyvtár, amelynek bútorzata eredeti, könyvállománya 86.000 kötet.
Georgikon Majormúzeum: a magyar agrár-felsőoktatás történetén kívül gabonatermesztési, szőlészeti-borászati és kocsi kiállítás látható bognár- és kovácsműhellyel. Impozáns látvány a működőképes gőzeke.
Népviseletes Babamúzeum.
Panoptikum: közel 40 híres ember korabeli öltözékben.
Csigaparlament – egyedülálló óriás makett.
Kínzómúzeum.
Rádió és TV Múzeum.
Balatoni Múzeum: neobarokk épület, amelyben az emeleti állandó kiállításon a Balaton kialakulásával, növény- és állatvilágával, környékének történeti emlékeivel ismerkedhetnek meg a látogatók. A földszinten van a római- és a középkori kőtár, valamint a híres festő, Halápy János emlékszobája.
Marcipánmúzeum és Cukrászda: a Festetics kastélytól kb. 200 méterre, a Katona József utca 19. szám alatt található, ahol a cukrászmester 100, marcipánból készült díszmunkája látható.
Városháza (Fő tér): alapjai 18. századiak, mai formája copf-stílusú; benne található a Polgármesteri Hivatal.
Ferences kolostor és templom (Fő tér): a tér meghatározó épülete a ferences rendi kolostor és temploma, amely a törökkorban végvárként szolgált, szentélyében láthatók hazánk legnagyobb felületű gótikus falfestményei.

Zalaszántó (17 km)
Buddhista Sztúpa: az Emberi jogok parkjában található a buddhista sztúpa, melyet 1992-93-ban emeltek. 30 m magas, 24 m átmérőjű hófehér építmény, belsejében 24 m hosszú életfával és Buddha ereklyéivel. Az aranyozott Buddha-szobor Dél-Koreából érkezett ide. Az avató ünnepségen 1993-ban részt vett a Dalai Láma is, Tibet száműzött vallási vezetője.

Kehidakustány (2 km)
Gyógy- és élményfürdő
A fürdő 2.600 m2 vízfelülettel, 13 medencével, több mint 2.000 ingyenesen használható nyugággyal, szauna világgal, ingyenes parkolási lehetőséggel várja kedves vendégeit.
Nyitva tartás:
2014. szeptember 1. – december 31.:
09:00 – 20:00
A barokk Deák-kúriában emlékkiállítást rendeztek be a „haza bölcse” tiszteletére, ahol korhű tárgyak és dokumentumok segítségével idézik fel Deák Ferenc életét és munkásságát. Nagykanizsa híres szökőkútja a Török-kút, ez a török eredetű, nyolcszögletű kőből készült medence, amely a legenda szerint a kanizsai várból származik.

Zalaegerszeg (25 km)
Falumúzeum: Zalaegerszeg északnyugati határában, a Zala folyó holt ága partján, füves, ligetes környezetben, a régi vízimalom mellett kapott otthont Magyarország első regionális szabadtéri néprajzi múzeuma, mely 1968 augusztusában nyitotta meg kapuit. Állandó kiállítások: Göcsej Népi Építészete, Finnugor Nemzeti Park – hanti és manysi szálláshelyek, a Kárpát-medence népviselete babákon, Czúgh fazekas-dinasztia kiállítása.
Csácsi Arborétum: a város határában található arborétum 84 hektáros területén a nyárfák kivételével a hazai fafajok mindegyike megtalálható, valamint 30-35 hazai és egzóta fafaj kísérleti telephelye is egyben.
Azáleás Völgy: egykor akácosok voltak itt, később kísérleti jelleggel telepítették be a sajátos mikroklímájú völgybe az egzótákat, ami ezáltal arborétum jellegűvé vált, és hegyvidéki hangulatot áraszt. Az azálea tavasszal virágzik!
Aquacity: Zalaegerszegi Élmény- és Csúszdapark a festői szépségű Gébárti Szabadidő Központban található, Zalaegerszegtől 2 km-re. A páratlan élményeket, önfeledt szórakozást kínáló vízi vidámpark Közép-Európa egyik legnagyobb és egyúttal a Dunántúl egyetlen aquaparkja. A 7,5 hektáros területen több mint 6.000 m2 vízfelület található. Hullámmedence, bébi- és gyermekmedence, 3 db jacuzzi, ugrómedence, strandmedence és 300 m hosszú lassúfolyó áll a fürdőzni vágyók rendelkezésére. A létesítmény igazi attrakciója a 18 db csúszda. A felnőttek részére 13 db (egyenként 54-120 m) óriáscsúszda épült. Az óriáscsúszdák 12 m magas indítódombról indulnak. E magaslaton egy négyszintes kilátó is épült, a város panorámáját nyújtva az idelátogatóknak.

Kis-Balaton (25 km)
Kápolnapusztai Bivalyrezervátum: a Magyarországon őshonos bivaly fajbemutatásának központja. A telep fontos szerepet játszik a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradásában, génállományának megőrzésében. Interaktív kiállítás, távcsövek, kilátópontok, pihenőhelyek és a bivalyokat bemutató tanösvény várja az érdeklődőket. A fogadóépület kiállítása a Kis-Balaton élővilágát mutatja be. Az istállóban a bivalytartás régi eszközei és az állattartásról régi fotók láthatóak. A bivalyokat tavasztól-őszig a bemutatóhelyről induló 1,5 km-es sétaút bejárásával lehet megnézni. A 30 hektáros területen 200 bivaly él. Télen az istállóban láthatók. A fogadóépületben lehetőség van kiadványok, ajándéktárgyak megvásárlására illetve frissítők fogyasztására.
Kányavári-sziget: a 3 km hosszú, önmagába visszatérő tanösvény elsődleges célja a Kis-Balaton változatos madárvilágának bemutatása. Bejárata egy különleges látványt nyújtó, 2005-ben felújított fahíd.
Kis-Balaton Ház: a Zalavár-Zalaszabar összekötő út mellett található. Célja nemcsak a természeti értékek bemutatása, hanem a történeti és néprajzi vonatkozások szemléltetése, valamint kulturális központ létesítése is. A ház közelében lévő kápolna, a Cyrill-Metod emlékoszlop, valamint a régészeti feltárások a közel- és régmúlt emlékeit hangsúlyozzák.

Hévíz (10 km)
A Hévízi-tó 60,5 hektáros természetvédelmi területen fekszik, melyből 4,44 hektár a tó felszíne. Ellentétben a világ többi meleg vizes tavával, melyek általában vulkanikus eredetű agyag- vagy sziklatalajban nyugszanak, a hévízi tőzegmedrű forrástó.
Az 1975-ben felfedezett, nagyméretű forrásbarlangban több hideg- és meleg vizes forrás karsztvize keveredik össze egymással. Innen a kevert gyógyvíz egy szűk folyosón halad tovább, majd egyenletes, 38,5 °C-os hőmérsékleten jut a gyógytóba.
A forrásbarlang helyzeténél fogva csak szigorú előírások betartásával, a kezelő és az illetékes természetvédelmi hatóság engedélyével, a barlangi merülés szabályainak betartásával látogatható.

Balatonederics (20 km)
Afrika Múzeum: Dr. Nagy Endre, a neves Afrika-vadász hozta létre. Értékes és különleges trófeáit, tanzániai néprajzi gyűjteményét helyezte el itt.
Szigliget (25 km)
Szigligeti vár: a település megközelíthető a Balaton északi partján haladó 71-es úton, hajóval vagy vonattal, illetve a Balatoni kerékpárkörúton haladva. Szigliget ma is a Balaton különlegesen szép területének számít. Legmagasabb pontja 243 méter magas
Esterházy kastély, Alkotóház parkja: a klasszicista kastély XIX. század elején épült. Itt kapott helyet 1953-ban az Irók Alkotóháza. A kastély közelében láthatók az uradalmi épületek is, melyek jelentős része védett műemlék.

Zalavár (20 km)
Szent Adorján Bazilika romjai: Liutpram salzburgi érsek építtette 852-853 körül a templomot, ahol elhelyezték Hadrianus (Szent Adorján) mártír maradványait. A Nyugat-Európában is egyedülálló lelet az ún. szentélykörüljárós templomok őstípusa lehetett. A nyolc évig tartó ásatások után a bazilika romjait konzerválták és újra felszentelték.

Rezi (20 km)
2014 május elsején megnyitotta kapuit a 23 ezer négyzetméteren elterülő Dinó és kalandpark. A dinók mellett lég-, és ugrálóvárak, csónakázó tó, valamint kötélpálya áll az érdeklődök rendelkezésére.
Családi és csoportos kedvezményeket biztosítanak.

Szobafoglalás
Érkezés:
Elutazás:
Promóciós kód:
Akciók és csomagajánlatok
31 800 HUF / fő / 2 éj
26 900 HUF / fő / 1 éj
47 900 HUF / fő / 2 éj
74 500 HUF / fő / 5 éj